Eesti keeles

Kokkuvõte

Eesti Rahvusvaheline Kool (International School of Estonia – ISE) pakub alus- ja üldharidust 3–19-aastastele lastele (lasteaiast kuni 12. klassini), kes soovivad säilitada järjepidevust oma kodumaa haridusega või õppida ingliskeelse programmi järgi. 


Kooli juhib mittetulundusühinguna nõukogu, mille valivad koolis õppivate laste vanemad kord aastas. Vanemad osalevad koolielus kooli komiteedesse kuulumise, õppetööväliste tegevuste korraldamise ja vabatahtlikuna koolis abistamise kaudu.

Alates kooli avamisest 1995. aasta septembris on õpilaste arv kasvanud 20 õpilaselt praeguse 141 õpilaseni, kelle hulgas on 29 rahvuse esindajad. Õpetajatel on laialdased rahvusvahelised kogemused ning nad rakendavad USA, Ühendkuningriigi, Portugali, Prantsusmaa, Uruguay, Jaapani ja Eesti õppemeetodeid.

Õppekava – kool on rahvusvahelise organisatsiooni International Baccalaureate Organization (IBO) poolt tunnustatud ning rakendab algtaseme (IB Primary Years Program),  IB kesktaseme (IB Middle Years Program) ning IB diplomiõppe (IB Diploma Program) õppekavasid. ISE on ainus erakool Eestis, kus kõik IB õppe õppekavad on IBO poolt ametlikult tunnustatud. Õppekava põhineb 7 võrdselt olulisel ainerühmal – inglise keel, matemaatika, loodusained, ühiskonnaained, kunstiained ning tervis. Lisaks nimetatud ainerühmadele õpitakse ka veel infotehnoloogiat ja Eesti kultuuri. Rohkem eestikeelset infot IB-õppe kohta Eesti Rahvusvahelises Koolis leiad siit.

Akrediteering/liikmelisus – ISE on akrediteeritud Rahvusvaheliste Koolide Nõukogu (Council of International Schools – CIS)  ja New Englandi Koolide ja Kolledžite Ühenduse (New England Association of Schools and Colleges – NEASC) poolt. Lisaks IBO-le on ISE Euroopa Rahvusvaheliste Koolide Nõukogu (European Council of International Schools) liige. Kool omab Eesti Vabariigi Haridusministeeriumi väljastatud koolitusluba. ISE on ka Cambridge’i vastuvõtutestide ametlik keskus.

Tegevused – akadeemilise programmi täiendamiseks innustab ISE osalema pärast kooli toimuvates tegevustes. Iga semestri alguses koostatakse mitmekülgne ja huvitav nimekiri pakutavatest tegevustest. Seni on tegevuste hulka kuulunud vibulaskmine, tae kwon do, ballett, stepptants, videotöötlus, klaverimäng, käsitöö, arvutiklubi, kitarrimäng, sulgpall, maleklubi, videoklubi, korvpall jne. Lisaks sellele võivad õpilased valida tavaliseks koolipäevaks hulga valikainete seast, sealhulgas fotograafia, kirjandusajakiri, korvpall, Knowledge Bowl võistluse ettevalmistus ja loominguline ülesannete lahendamine ning Odyssey of the Mind võistlus.

Rajatised – kool asub Tallinna kesklinna piirkonnas 2400-ruutmeetrisel alal kahel korrusel. Koolimajas on 19 klassiruumi, teaduslabor, raamatukogu (üle 10 000 teaviku), spordisaal ja mänguväljakutega alad sportimiseks ja vahetunni veetmiseks. Kool kasutab ka vähem kui 100 meetri kaugusel asuvaid Tallinna Spordihalli, Tallinna Kalevi Tenniseklubi ja Tallinna Kalevi staadioni suurepäraseid rajatisi. Vanematel õpilastel on võimalik valida kohvikus erinevate soojade ja külmade toitude vahel, eel- ja algkooliõpilastel on fikseeritud hinnaga toidukorrad. Koolis on 1:1 iPad-i programm. Üle terve kooli on kättesaadav Wifi-võrk.

Kraadiõpe – ISE õpilasi on vastu võetud tunnustatud ülikoolidesse üle kogu maailma. Tunneme uhkust nende saavutuste üle, soovime neile edu õpingutes ja ootame neid Tallinnasse tulles alati meile külla. ISE vilistlased õpivad järgmistes kolledžites:

London School of Art (UK)


Université Jean Moulin Lyon (France)
University College, London (UK)
University of Kingston (UK)
University of Sterling (UK)
University of Connecticut (USA)
Polk Community College
Whitman College (USA)
Ecole Hoteliere de Lausanne (Switzerland)
Hogeschool Utrecht (graduate degree: Pediatric PT (Netherlands)
Portobello College (Ireland)
University of Moscow (Russia)
Wyszyński University – Warsaw (Poland)
Oxford Brookes University (UK)
University of Aberdeen (UK)
University of Dundee (UK)
University of Southampton (UK)
University of Strathclyde (UK)
Whitman College (USA)
University of Connecticut (USA)
Polk Community College (USA)
Hogeschool Rotterdam [degree: Physical Therapy] (Netherlands)
Instituto Europeo Di Design (Spain)
University of Brussels (Belgium)
University of Warsaw (Poland)
University of Oxford (UK)

Kuigi lasteaia ja kooli õppekeeleks on inglise keel, on vanematel võimalik kooliga suhelda ka eesti ja vene keeles.

Kooli ja lasteaiaga tutvumiseks palun võtke ühendust kooli sekretäri Reelika Herkeliga telefonil 666 43 80 või meiliaadressil office@ise.edu.ee

 

Haldusjärelevalve

Haldusjärelevalvet teostavad:
– Terviseamet (Paldiski mnt 81, 10617 Tallinn)
– Päästeamet (Raua 2, 10124 Tallinn)
– Andmekaitse Inspektsioon (Väike-Ameerika 19, 10129 Tallinn)
– Tööinspektsioon (Mäealuse 2/3, 12618 Tallinn)